Historiaa

Valolinkin toiminta käynnistyi vuoden 2015 alussa, kun Lappeenrannassa yliopistoaikana perustettu Reima Kokko Photography toiminimi vaihtoi nimensä Valolinkiksi. Valolinkin liiketoiminta-ajatuksena alkumetreillä oli keskittyä pelkästään yritysvalokuvaukseen, mutta jo ensimmäisen varsinaisen asiakkaan kohdalla palvelu ajautui laajenemaan verkkosivuihin. Toiminimen liiketoiminta siirtyi nykyiselle Valolink Oy:lle lokakuussa 2018.

Nykyään Valolinkin toiminta painottuu enemmän verkkosivutuotantoon ja -kehitykseen, mutta valokuvauskin on vahvasti toiminnassa mukana. Parhaiten Valolinkin palvelut toimivat, kun valokuvaus ja verkkosivutuotanto täydentävät toisiaan: yhdessä ne ovat enemmän kuin osiensa summa. Kun valokuvat tehdään verkkosivut mielessä, saadaan aikaiseksi parasta mahdollista rakennusainetta vakuuttaville ja visuaalisille verkkosivuille.

Toimisto ja studiotila

Valolinkillä on Nilsiänkadulla studiotila valo- ja videokuvausta varten sekä työtilat verkkosivutuotannolle.  Vuoden 2017 alussa Valolinkin otti merkittävän kasvuaskeleen palkkaamalla ensimmäinen harjoittelijansa. Petteri suoritti harjoittelun verkkosivutuotannon parissa, jonka jälkeen Petteri on rakentanut verkkosivustoja varsinaisena työntekijänä. Nykyisin Valolinkin rivejä vahvistaa myös verkkosivustojen suunnitteluun keskittyvä Saara.

Yrittäjä

Valolinkin perustaja ja toimitusjohtaja on Reima Kokko, yrittäjä sekä kone­tekniikan diplomi-insinööri. Valo­kuvauksen itse­oppineisuuden oppi­määrä vastaa vähin­täänkin insinööri­tutkinnon laajuuttta, ja kokemusta valokuvauksesta on jo useamman vuoden ajalta. Verkkosivujen tuotannossa teknisestä koulutuksesta on paljon hyötyä, vaikka verkkosivutuotannon aihekokonaisuus myöskin on hyvin pitkälle itseopittua. Valokuvauksessa ja verkkosivujen tuotannossa pääsevät molemmissa esiin sekä tekninen että visuaalinen puoli, jonka vuoksi molemmat ovat palkitsevaa ja luontevaa tekemistä.

Reima Kokko, valokuvaaja ja verkkosivutuottaja, Valolink

Valolink tekee parempia ensivaikutelmia.

Tehtävä

Valolinkin tehtävänä on rakentaa Valolinkin asiakkalle paras mahdollinen ensivaikutelma verkkosivujen ja valokuvauksen keinoin.

Tavoite

Valolinkin tavoite on olla suunnannäyttäjä ja edelläkävijä digitaalisten ensivaikutelmien luomisessa.

OTA YHTEYTTÄ

Jätä meille viestiä, jos haluat tarjouksen tai jos sinulla on jotain kysyttävää valokuvauksesta tai verkkosivuista. Vastaamme tuota pikaa.